Delegacija općine Velika Kladuša boravila u posjeti Inđiji: Na pomolu privredna saradnja

Delegacija općine Velika Kladuša nedavno je boravila u četvorodnevnoj posjeti općini Inđija u Srbiji. U pitanju je bila uzvratna posjeta, jer su predstavnici srijemske lokalne samouprave prije nekoliko mjeseci boravili u radnoj posjeti Velikoj Kladuši. Kako su istakli nakon sastanka u općini Inđija, postoje planovi za privrednu saradnju koja bi mogla u narednom periodu da bude realizovana između ova dva grada.

Delegacija općine Velika Kladuša predvođena Ismetom Hušidićem, savjetnikom načelnika, došla je u srijemski grad sa željom da se upoznaju kako funkcioniše jedna od najrazvijenijih općina u regionu, kao i da obiđu industrijsku zonu i privredne subjekte koji su tu smješteni. Predsjednik Općine Inđija Vladimir Gak podsjetio je prisutne da je općina Velika Kladuša bila jedna od privredno najrazvijenijih u ex Jugoslaviji i istakao da je to upravo ono čemu teži lokalno rukovodstvo, da Inđija jednog dana bude među liderima u svojoj zemlji kada je privredni razvoj u pitanju, na čemu lokalna samouprava intenzivno radi. Pored prijateljskih odnosa, čelnim ljudima inđijske općine posebno je interesantan geostrateški položaj Velike Kladuše. Predstavnici općina Velika Kladuša i Inđija dogovorili su sastanak koji će biti održan u bliskoj budućnosti a na kojem će biti riječi o daljim načinima saradnje dvije općine i privrednika koji posluju u tim gradovima.

VIDEO PRILOG

Tokom boravka u Inđiji Delegacija općine Velika Kladuša posjetila je i načelnika Općine Stara Pazova, kao i građane iz Bosanske Bojne, Stabandže i Glinice koji tamo žive.