Autor Hasan Mujakić    Srijeda, 05. juni 2013    | Ispis |  E-mail
Završnica Pionirskog prvenstva NS USK-a: Pioniri „ABC“ Podzvizda prvaci Kantona!

U nedjelju, 02. juna, u Vrnograču je na stadionu Nogometnog kluba „Mladost Domino Spiele“ odigrana završnica Pionirskog prvenstva Nogometnog saveza USK-a u kojoj su učestvovali pobjednici iz četiri ligaške pionirske grupe sa prostora Kantona. Tako su se u završnici našli Škola nogometa „Kolibri“ Bihać, FK „Krajina“ Cazin, NK „Ključ“ Ključ i FC „ABC“ Podzvizd.

abc0206-1

FC „ABC“ je u polufinalu savladao vršnjake iz Cazina, ekipu prvoligaša „Krajine“, rezultatom 1:0, a gol je postigao Sanel Topčagić koji je ujedno bio i najbolji igrač završnice. Ključani su u polufinalu savladali ekipu Nogometne škole „Kolibri“ iz Bihaća rezultatom 3:2 iako su Bišćani vodili 2:0.

abc0206-2

U finalu su se sastali „ABC“ i NK „Ključ“. „ABC“ je već polovinom prvog poluvremena poveo pogotkom Sadikovića, a u nastavku nekoliko izvjesnih prilika nisu uspjeli realizovati, da bi tri minute prije kraja utakmice Ključani izjednačili. Nakon kraja utakmice pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojem su Podzvižđani bili uspješniji iako im je na golu bio igrač Abazović obzirom da je u prvoj utakmici   protiv „Krajine“ golman ABC-a dobio crveni karton i tako nije imao pravo nastupa u finalu, a rezervnog golmana „ABC“ nije imao na spisku.

abc0206-3

Već narednog dana, u ponedjeljak, 03. juna, u 1:00 sati u prostorijama NS F BiH u Sarajevu održano je izvlačenje parova za nastavak završnice u okviru pionirskog takmičenja BiH. Pioniri „ABC Podzvizda“ koji će u završnici predstavljati naš Kanton su za protivnika dobili renomiranu ekipu „Širokog Brijega“. Prva utakmica se igra već u srijedu, 05. juna, u Širokom Brijegu od 17 sati, a uzvratni susret je u nedjelju od 17 sati na stadionu u Vrnograču.

abc0206-4

Završnica Pionirskog prvenstva NS USK-a: Pioniri „ABC“ Podzvizda prvaci Kantona!
 

Kontakt

Adresa:
Ul. Ibrahima Mržljaka 30, Velika Kladuša, 77230, BiH
Redakcija/marketing:
+387 37 771-531
Direktor/fax: + 387 37 773-510
E-mail:[email protected]
[email protected]