Autor Anela Ćehić    Četvrtak, 06. decembar 2012    | Ispis |  E-mail
Servisne informacije, četvrtak, 06. decembar 2012.

Dva narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu zabilježila je policijska stanica u protekla 24 sata. U mjestu Glavica, u 11.35h, javni red i mir su učestvovanjem u tuči narušila tri lica. Javni red i mir je po drugi put narušen u 13.00h u Maloj Kladuši, također učestvovanjem u tuči, ovaj put dva lica. Oba lica zadobila su lakše tjelesne povrede. Svim licima će biti uručen prekršajni nalog, saznaje Radio Velika Kladuša. Saobraćajna nezgoda desila se jučer u 7.10h na Trgu mladih. Učestvovala su dva vozila, a tom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Uzrok nezgode je oduzimanje prava prvenstva prolaza od strane jednog vozača. Istom je uručen prekršajni nalog.

Kako navodi dežurni vatrogasac Sadiković, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pomoć je pružila za 13 pacijenata. Uglavno su preovladavali problemi sa povišenim krvnim pritiskom i otežanim disanjem, saznaje RVK od dežurnog doktora Talakića.

U velikokladuškom Porodilištu je rođena jedna ženska beba. Čestitke sretnim roditeljima!

Iz Veterinarske stanice nam javljaju da jučer u Klaonici „Meso Kasumović“ nije bilo pregleda mesa radi utvrđivanja ispravnosti za konzumiranje.

Zbog planiranih radova „Elektrodistribucije“ danas će u vremenskom periodu od 09.00h do 16.00h, zbog demontaže stare niskonaponske mreže, doći do prekida u isporuci električne energije za trafopodručje Golubovići 2; naselja Hašići i Čuturići. Isporuka električne energije na ostalim područjima naše općine je stabilna.

Vodonapajanje se odvija normalnim tokom, kao i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Prema podacima iz BIHAMK – a, jutros se u većem dijelu BIH saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje mjestimično ima poledice na kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno, u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. U noći sa četvrtka na petak u Bosni se očekuje snijeg. Vjetar, slab, sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -1 do 8, na jugu zemlje do 11°C.

Nešto povoljnije nego prethodnih dana, pri tome će problem osjetljivim osobama predstavljati niske temperature. Uz stabilnije vrijeme, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Neophodno je povesti računa o odijevanju i zaštiti od hladnoće. Na jugu će biti sunčanije, ali uz neugodno sjeverno strujanje.

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Adresa:
Ul. Ibrahima Mržljaka 30, Velika Kladuša, 77230, BiH
Redakcija/marketing:
+387 37 771-531
Direktor/fax: + 387 37 773-510
E-mail:[email protected]
[email protected]