SC DIOSS: „Trideset godina sa vama“

Firma SC DIOSS osnovana je prije trideset godina i na taj način nastavila porodičnu tradiciju trgovačke djelatnosti. Sjedište firme je u Vrnograču, a vlasnik i osnivač je dugogodišnji poduzetnik, Suljo Ćerimović. U svom sastavu firma ima nekoliko poslovnih jedinica u Vrnograču i Velikoj Kladuši. Interesantno je pomenuti da je firma registrirana i počela sa radom u Hrvatskoj u to vrijeme zbog liberalnijeg pristupa i zakonskih odrednica kad je u pitanju privatni biznis, rekao nam je vlasnik firme SC DIOSS, Suljo Ćerimović.

Najveći poslovni projekat firme posljednjih godina je otvaranje Biznis centra u Polju kod Velike Kladuše. Biznis centar je izgrađen na parceli od 30 000 m2, ukupne površine 6 000 m2 poslovnog prostora.

Trenutno je u funkciji prizemlje biznis centra, gdje se nalazi salon namještaja „Balon“, a u perspektivi je otvaranje i ostalih planiranih sadržaja, saznali smo od sina vlasnika i menadžera u firmi  Harisa Ćerimovića, koji se je nakon uspješno okončanog studija u Austriji vratio u Veliku Kladušu.

Firma SC DIOSS trenutno zapošljava 32 radnika i spada u red respektabilnijih firmi na području velikokladuške općine. Da je žena značajna karika u biznisu, najbolja potvrda je da je direktorica firme  Fikreta, supruga vlasnika firme.

Prema projekcijama menadžmenta, stavljanjem kompletnog Biznis centra u funkciju, broj zaposlenih  trebao bi se povećati u narednom periodu.

VIDEO PRILOG