Servisne informacije, četvrtak, 10. august 2017. godine

-Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

– Kako saznajemo od dežurnih vatrogasaca Okanovića i Subašića, Vatrogasna jedinica u protekla 24h nema zabilježenih intervencija.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 58 pacijenata. Kod većine pacijenata preovladavali su otežano disanje i povišen krvni pritisak. Dežurne doktorice bile su Samra Alibegić i Valbona Mahmutović koje su na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać uputile tri pacijenta.

– Isporuka električne energije na području Velike Kladuše je stabilna.

– Snabdijevanje stanovništva pitkom vodom je uredno.

– Prema planu teku odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

– U klaonici „Meso Kasumović“  jučer nije bilo pregleda mesa radi ispitivanja ispravnosti za konzumiranje, saznajemo iz Veterinarske stanice Velika Kladuša.

Udruženje antifašista i boraca NOR –a Velika Kladuša obavijestilo je ovih dana javnost da će udruženja iz Vojnića i Karlovca (R Hrvatska) danas izvršiti polaganje vijenaca na spomenik na „Kanalu“ i „Mehinom stanju“, žrtvama fašističkog terora iz 1941. godine. Okupljanje je kod Pravoslavne crkve u Velikoj Kladuši oko 09.30h odakle će se ići prema spomenicima.

Slijede informacije o stanju na putevima i vremenskim prilikama za 10. august:

– Na putevima u BiH ovog jutra saobraća se uz relativno povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila. Zbog veoma visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da se na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučujemo češće pauze. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.  Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić i Doljani, ali se trenutno ne čeka duže od 30 do 40 minuta. Na Graničnom prelazu Velika Kladuša jutros nisu zabilježene gužve niti duža čekanja. Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano i vruće. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. Najviše dnevne temperature od 33 do 39, na jugu i sjeveru zemlje do 42 stepena.

– Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika. Temperature zraka bit će visoke tako da će problemi kod osjetljivih osoba biti jako izraženi, a dodatne poteškoće mogao bi uzrokovati povećan sadržaj vlage. Neophodno je i dalje posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja, te se ne izlagati pretjeranim naporima.