Servisne informacije, četvrtak, 12. oktobar 2017. godine

41 pacijent, najčešće sa  povišenim krvnim pritiskom, proljevom i povraćanjem zatražio je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori Valbona Mahmutović i Mustafa Hodžić na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

Velikokladuški vatrogasci imali su mirna protekla 24h, a dežurni su bili Okanović, Dizdarević, Delanović i Galijašević.

– Jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira te jednu saobraćajnu nezgodu bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

– Prema informacijama iz „Komunalija“, riješen je kvar na kamionu pa će se stoga odvoz komunalnog otpada danas vršiti u jednoj smjeni. „Komunalije“ danas u okviru akcije prikupljanja krupnog otpada, isti odvoze u ulicama lijevo i desno od ulice Ibrahima Mržljaka, na relaciji od Robne kuće do Graničnog prelaza, u ulici Đure Pucara Starog sa svim sporednim ulicama, te u ulicama Kulište, 1. maja i prof. Josipa Baća. Mole se građani da krupni otpad pripreme uz putnu komunikaciju, te po potrebi pozovu neki od kontakt telefona 037/775 – 195, 062-938-758 i 062-938-491.

– Isporuka električne energije danas je uredna, saznajemo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Vodonapajanje na području općine Velika Kladuša je stabilno.

– Iz Veterinarske stanice Velika Kladuša saznajemo da jučer u Klaonici „Meso Kasumović“ nije bilo pregleda mesa radi utvrđivanja ispravnosti za konzumaciju.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Uz prohladne jutarnje sate, moguća je i pojava magle po kotlinama, što će uzrokovati manje poteškoće osjetljivim osobama. Sa odmicanjem dana opća slika će se poboljšati i biće ugodnije uz porast temperatura zraka.