Servisne informacije, četvrtak, 18. maj 2017. godine

– Zbog planiranih radova Podružnice Elektrodistribucije Bihać – PJ Velika Kladuša na elektro-energetskim objektima, danas i sutra u vremenskom periodu od 08:00 do 16:00h doći će do prekida u isporuci električne energije građanima u trafopodručju Miljkovići, NN izlaz Hukića Brdo. Zbog planiranih radova Elektroprijenosa – terenska jedinica Bihać na elektro-energetskim objektima, danas i sutra u vremenskom periodu od 06:00 do 06:20h bez električne energije su građani u trafopodručjima: Kućni Pjeskana, Trn, Nepeke, Šiljkovača 1 i 2, Šmrekovac, Miral, Begluk, Ćejvani, K1, Medica Organika, Grad 1, Stari Grad, Zagrad, Brezici, Zagrad 1 i 2, Dubrave 2, Gimnazija, Šabića Put, Joše 1 i 2. Napajanje električnom energijom u ostalim dijelovima općine Velika Kladuša jutros je stabilno.

Vodosnabdijevanje stanovništva je uredno, saznaje Radio Velika Kladuša u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

JKUP „Komunalije“ obavijestilo je javnost da je zbog tehničkih problema došlo do poremećaja u odvozu komunalnog otpada, te da će se odvoz otpada vršiti svakodnevno u drugoj smjeni za one relacije koje ne budu izvršene u prvoj.

– U Veterinarskoj stanici saznajemo da jučer u Klaonici „Meso Kasumović“ nije bilo zahtjeva za pregled mesa radi utvrđivanja ispravnosti za konzumiranje.

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša jučer je intervenisala u mjestu Drenovac, gdje je požar zahvatio šumu. Kako saznaje RVK od dežurnih vatrogasaca Subašića i Okanovića, pravovremenom intervencijom spriječeno je širenje požara, te je pričinjena manja materijalna šteta.

Dvije saobraćajne nezgode zabilježila je Policijska stanica. U jednoj od nezgoda jedna osoba zadobila je teže a jedna lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela u proteklom periodu nije bilo, dok javni red i mir također, nije narušavan.

Hitnoj službi medicinske pomoći Doma zdravlja za pomoć se u proteklom periodu obratilo 67 pacijenata, od kojih su tri upućena na dalje liječenje. Najčešći simptomi bili su visok tlak, povišena tjelesna temperatura, stomačne tegobe i problemi sa disanjem. Dežurna je bila dr. Samra Alibegić.

– Iz velikokladuškog Porodilišta radosna vijest; rođena je jedna djevojčica. RVK upućuje čestitke sretnim roditeljima!

– Na putevima u BiH ovog jutra saobraća se uz relativno povoljne uslove za vožnju i slab do umjeren promet vozila, informišu iz BIHAMK-a. Upozorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja.

– Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne biti sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana očekuje se umjeren razvoj naoblake. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.

– Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opću sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Osjet sparine će se pojačati, izraženije u drugom dijelu dana, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.