Servisne informacije, petak, 11. august 2017.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratio 51 pacijent. Četiri pacijenta upućena su na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Faruk Trgić i dr. Samra Alibegić.

Iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša saznali smo da je elektronapajanje stabilno.

Vodosnabdijevanje stanovništva je uredno.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema planu.

Policijska stanica je u protekla 24 sata evidentirala dva krivična djela i jedno narušavanje javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Mirna noć bila je za velikokladuške vatrogasce. Dežurni su bili Sadiković i Štulanović.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano i vruće. Poslije podne na sjeveru, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne je moguć pljusak kiše i grmljavina. Vjetar, slab do umjeren, u Posavini i Krajini zapadni i sjeverozapadni, a u ostalim područjima jugozapadni. Jutarnje temperature od 18 do 24, na jugu od 24 do 28, a dnevne od 33 do 38, na jugu i sjeveroistoku do 41°C. Nakon kiše koja je padala tokom jutarnjih sati jutros je u Velikoj Kladuši svježije uz temperaturu od oko 20 stepeni.

Biometeorološka prognoza će biti povoljnija u odnosu na prethodne dane, ponajviše zahvaljujući osvježenju u vidu padavina i nižih temperatura. Opšta slika u cijeloj zemlji će biti ljepša, a hronični bolesnici će osjetiti olakšanje.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac na ulazu u BiH nema gužve, dok se na izlazu čeka do 20 minuta.