Servisne informacije, petak, 19. maj 2017. godine

– Ukupno 65 pacijenta, od kojih je troje upućeno na dalje liječenje u Kantonalnu Bolnicu Bihać, zatražilo je u proteklom periodu pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktor bio je Remzija Duraković.

– Iz velikokladuškog Porodilišta ovog jutra stižu lijepe novosti, rođena je jedna djevojčica.

Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h bilježi jedno krivično djelo.

PS Velika Kladuša danas će realizirati planske aktivnosti na kontroli vozača i motornih vozila sa preventivnim karakterom u vremenskom intervalu od 12:00 do 13:00h. Cilj akcije je dijeljenje letaka na kojima su istaknuti statistički pokazatelji o broju saobraćajnih nezgoda, kao i posljedice u istim na području BiH, posebno sa osvrtom na stradalu predškolsku i školsku djecu koja su u saobraćaju učestvovali u svojstvu pješaka.

 – Velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali, dežurni su bili Sadiković i Miljković.

– Zbog planiranih radova Podružnice Elektrodistribucije Bihać – PJ Velika Kladuša na elektro-energetskim objektima i danas će u vremenskom periodu od 08:00 do 16:00h doći će do prekida u isporuci električne energije građanima u trafopodručju Miljkovići, NN izlaz Hukića Brdo.

 JKUP „Komunalije“ obavijestilo je javnost da je zbog tehničkih problema došlo do poremećaja u odvozu komunalnog otpada, te da će se odvoz otpada vršiti svakodnevno u drugoj smjeni za one relacije koje ne budu izvršene u prvoj.

– Kada je u pitanju vodosnabdijevanje, sve je u redu sa isporukom pitke vode stanovništvu naše općine.

– Iz Veterinarske stanice nam javljaju da jučer nije bilo pregleda mesa radi utvrđivanja ispravnosti za konzumiranje.

– Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. S obzirom da su dani vikenda pred nama očekujemo pojačan promet vozila i veće gužve kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima, a posebno na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, gdje još uvijek traju radovi na području Hrvatske.

– Danas u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano vrijeme uz malu oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Tokom dana, u istočnim i planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 stepeni.

– Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će tokom dana biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.