Servisne informacije, subota, 12. august 2017. godine

– Pripadnici Policijske stanice, u protekla 24h na području općine Velika Kladuša zabilježili su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Polju jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede, dok u drugoj nije bilo povrijeđenih osoba.

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala. Dežurni su bili Okanović i Zahirović.

– Ukupno 65 pacijenata zatražilo je u proteklom periodu pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori bili su Trgić i Hodžić, a na dalje liječenje u KB Bihać upućena su dva pacijenta.

– Prema informaciji iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša ovog jutra nema problema u isporuci električne energije.

– Prema informacijama iz Veterinarske stanice jučer, u klaonici „Meso Kasumović“ nije bilo zahtjeva za pregled mesa radi ispravnosti za konzumiranje.

Udruženje za zaštitu okoliša i unapređenje kulture življenja „Horizonti“ Velika Kladuša u okviru projekta „Obnovljivi izvor energije“ kojeg finansira Ambasada SAD-a u BiH u MZ Mala Kladuša danas organizira radionicu koja će se održati u prostorijama mjesne zajednice s početkom u 18:00h. Tema radionice je „Primjena solarne energije u domaćinstvima“ kroz ogledni primjer sušare za voće.

– Kako saopćava BIHAMK, jutros se na putevima u BiH saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju. Pojačana frekvencija vozila tokom dana, očekuje se na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, putevima prema moru, a posebno na graničnim prelazima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine, uglavnom, u Krajini i na zapadu Bosne, a poslije podne i u večernjim satima i u ostalim područjima. Tokom poslijepodneva je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Dnevne temperature zraka od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku do 32 °C.

– Promjenljive vremenske prilike djelimično negativno će djelovati na stanovništvo, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata tokom dana će postepeno jačati. Opća slika će biti lošija u centralnim i sjevernim dijelovima, dok bi na jugu zemlje, pod uticajem nešto stabilnijeg vremena trebalo biti ugodnije.

– Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih koji se tradicionalno obilježava 12. augusta.