Servisne informacije, utorak, 16. maj 2017. godine

Zbog planiranih radova Podružnice Eelektrodistribucije Bihać – PJ Velika Kladuša na elektro-energetskim objektima, danas i u naredna tri dana (17., 18. i 19. maja) u vremenskom periodu od 08:00 do 16:00h doći će do prekida u isporuci električne energije građanima u trafopodručju Miljkovići, NN izlaz „Hukića Brdo“.

JKUP „Komunalije“ obavijestilo je javnost da je zbog tehničkih problema došlo do poremećaja u odvozu komunalnog otpada, te da će se odvoz otpada vršiti svakodnevno u drugoj smjeni za one relacije koje ne budu izvršene u prvoj.

Isporuka pitke vode odvija se normalnim tokom.

– U Veterinarskoj stanici RVK saznaje da je jučer u Klaonici „Meso Kasumović“ izvršen pregled mesa jednog juneta i jednog teleta za TR „Mesnica Miljković“.

– Protekli period na području naše općine u sigurnosnom smislu bio je miran. Naime, Policijska stanica nema zabilježenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, niti saobraćajnih nezgoda.

– Kako saznaje Radio Velika Kladuša od dežurnih vatrogasaca Zahirovića i Dizdarevića, i Vatrogasna jedinica bila je bez intervencija.

48 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać, zatražilo je pomoć u Hitnoj službi medicinske pomoći Doma zdravlja. Simptomatologija je bila uobičajena; povišen krvni pritisak, visoka tjelesna temperatura, otežano disanje i stomačne tegobe. Dežurni je bio dr. Sulejman Kendić.

– Iz velikokladuškog Porodilišta nema novosti.

– Prema podacima prikupljenim u BIHAMK-u, jutros se na putevima u BiH saobraća bez vanrednih ograničenja. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim centrima. Na dionicama u višim predjelima, kao i u kotlinama, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Na planinskim prevojima, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Vozači se savjetuju da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Jutros se slabijim intenzitetom saobraća i na GP Maljevac. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, na graničnim prelazima Bosanski Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja, povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

– Danas u Bosni umjereno, a ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u sjevernim područjima može pasti i malo kiše. Tokom dana, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 24 stepena.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Mjestimične padavine, u drugom dijelu dana, povremeno će kvariti ugođaj.