U toku prijave za turnir „KLADUŠA KUP 2017“

Obzirom da većina općina USK-a ima svoje prepoznatljive ljetne godišnje turnire nekoliko zaljubljenika malog nogometa iz Velike Kladuše tokom prošle godine došlo je na ideju da realizira jedan takav turnir i u Velikoj Kladuši, pa su svoju ideju sproveli na djelu kroz organizaciju 1. malonogometnog turnira „KLADUŠA KUP 2016“. Poniknuti odličnim rezultatima i pohvalama učesnika i posjetitelja odlučili su da isto učine i ove godine organizacijom 2. malonogometnog turnira „KLADUŠA KUP 2017“ u periodu od 18. do 20. augusta. Trodnevni turnir igraće se u večernjim satima na igralištu Osnovne škole „25. novembar“ u Velikoj Kladuši (preko puta Gradske sportske dvorane). Radi se jedinstvenom malonogometnom terenu sa umjetnom travom na otvorenom koji pripada Sportskom centru „Tempo“. Cilj organizatora je isti kao i prošle godine, da pošalju poruku sportske tolerancije, mira i ljubavi iz Velike Kladuše, te da publika uživa u odličnim utakmicama.

Nagradni fond turnira je 2.000KM, i to:

  1. mjesto: 1.200 KM + pehar
  2. mjesto: 500 KM + pehar
  3. mjesto: 300 KM + pehar

Najbolji igrač, golman i strijelac turnira biće nagrađeni sa statuom.

Kotizacija za nastup na turniru iznosi 60KM + (40KM nakon 1. kola). Rok za prijavu ekipa je četvrtak, 17. august do 18:00h kod člana Organizacionog odbora Hasana Brkića putem njegova Facebook profila. Za više informacija, prijavu ili sponzorstvo turnira posjetite Facebook stranicu organizatora turnira OVDJE

Također, možete se obratiti i članovima Organizacionog odbora Anesu Nurkoviću, Ziji Bajrektareviću, Amelu Džiniću i Hasanu Brkiću.

Generalni pokrovitelj Turnira je preduzeće za računovodstvo i konsalting „Kafen“ d.o.o. Velika Kladuša, dok je medijski pokrovitelj turnira Radio Velika Kladuša (RVK).