Završen “Kafen Cup Podzvizd 2017”: Pobjednik teniskog turnira Luka Lejić

Na teniskom terenu u Podzvizdu  održan je teniski turnir “Kafen Cup Podzvizd 2017”. Na turniru koji je trajao od 05. do 07. augusta prijavilo se 20 učesnika sa prostora Velike Kladuše, Cazina, Bužima i Bihaća. Publika je mogla uživati u sjajnim mečevima učesnika turnira. U nedjelju su odigrani mečevi četvrtfinala, polufinala i veliko finale. Nakon sjajne predstave u finalu, turnir je zasluženo osvojio Luka Lejić iz Bihaća, koji je u finalu bio bolji od Sanjina Islamovića rezultatom 2:0 u setovima.

U finale je prvi ušao Islamović nakon što je u polufinalu bio bolji od Velića, dok je Lejić u polufinalu izbacio Veljačića. Ova dva takmičara su zasluženo došli do finala nakon što su cijeli turnir odigrali na visokom nivou. U finalu je bolju partiju  pružio Lejić i tako osvojio pehar i novčanu nagradu od 500 KM.

Nagrade, zahvalnice i pehar za pobjednika uručili su Amir Hušidić, predsjednik Teniskog kluba “ABC Podzvizd”  i Amar Kajtazović, predstavnik firme Kafen d.o.o. Ovo je druga godina da se ovaj turnir organizuje u Podzvizdu, ali prva godina turnira pod nazivom “Kafen Cup Podzvizd 2017”. Pri završetku turnira “Kafen Cup Podzvizd 2017” uz muziku i sjajnu atmosferu za sve prisutne bio je obezbjeđen gulaš, te se zabava nastavila kasno u noć.