Završeni Dani sporta: Turnir u malom nogometu osvojila ekipa Caffe bar “Exit”

Dani sporta u okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2017“ završeni su u srijedu, 02. augusta, finalnim utakmicama u malom nogometu i basketu. Sportski sadržaji počeli su veteranskim turnirom u kojem su učešće uzele ekipe iz Velike Kladuše i dijaspore. Prvo mjesto osvojila je ekipa „Reprezentacija grada Velike Kladuše“, a odmah iza njih završila je ekipa „Krajišnika“. Treću poziciju zauzeli su veterani „Mladosti“, dok je ekipa „Dijaspore“ zauzela posljednje mjesto.

Najboljom ekipom u malom nogometu pokazala se ekipa Caffe bar “Exit“ koja je nakon izvođenja jedenaesteraca u finalnoj utakmici pobijedila ekipu „Zlatar Najo“.  Kada je u pitanju turnir u basketu,  titulu pobjednika odnio je KK “Krajišnik“, koji je u finalu savladao ekipu „Swish“ rezultatom 21:10. U konkurenciji ekipa do 16 godina, titulu pobjednika u basketu osvojila je ekipa „Jordan“. Na turniru u malom nogometu nastupilo je 16, dok je za basket bilo prijavljeno 7 ekipa.

Član Organizacionog odbora, Senad Šehić izuzetno je zadovoljan što su sportski sadržaji bili izuzetno dobro prihvaćeni i posjećeni.

 

Raduje činjenica da su sve utakmice protekle u fer i korektnom takmičenju, bez incidenata. Zanimljivo je da su učešće na malonogometnom turniru uzele isključivo ekipe iz Velike Kladuše, tako da je turnir bio lokalnog karaktera. To je pokazatelj da u Velikoj Kladuši i dalje postoji veliki broj mladih ljudi koji zaista vole mali nogomet. Inače, Dani sporta trajali su četiri dana, za čije sadržaje je vladao veliki interes građana.