Borik u Marjanovcu: Sportski centar i izletište

Prije dvadesetak godina grupa entuzijasta i ljubitelja prirode iz velikokladuškog naselja Marjanovac, došla je na ideju da u obližnjoj borovoj šumi počnu izgradnju seoskog igrališta. Prostor koji je bio divlja deponija, zahvaljujući mještanima Marjanovca, nakon nekoliko godina pretvoren je u izletište i sportski centar „Borik“, rekao nam je Hajrudin Okanović, zamjenik predsjednika MZ Mala Kladuša.

Zemljani teren koji je prvi bio u funkciji, prije desetak godina je asfaltiran, a uporedo s tim uređena je i okolina i cijeli prostor je pretvoren  u izletište sa dosta sadržaja za posjetioce.

VIDEO PRILOG

Borik je idealno mjesto za uživanje u prirodi pogotovo u ljetnim mjesecima, jer je temperatura u ovoj prekrasnoj šumi nekoliko stepeni niža u odnosu na druge lokacije. Svi oni koji se odluče ovdje doći na izlet ili da upražnjavaju neku sportsku aktivnost, dobro su došli. Jedina obaveza je pokupiti smeće, kako se ne bi ponavljali prizori da neodgovorni pojedinci iza sebe ostavljaju pune vreće smeća koje će neko poslije njih morati pokupiti.