Kantonalna košarkaška liga – još jedna visoka pobjeda pretpionira Krajišnika!

U svom premijernom nastupu u Kantonalnoj košarkaškoj ligi pretpioniri Krajišnika zabilježili su još jednu uvjerljivu pobjedu. Nakon pobjede nad ekipom KK Bosna XXL iz Bihaća, u subotu, 13. maja pobijeđen je još jedan Bihaćki tim, KK „Željo 1971” rezultatom 109:17.

U susretu čiji se ishod znao već nakon prve četvrtine utakmice najmlađi košarkaši „Krajišnika“ prikazali su krajnje efikasnu igru koja je krunisana visokom pobjedom na gostima iz Bihaća od čak 92 poena razlike.Bišćani niti jednog momenta nisu mogli parirati igri domaćeg tima koji je u ovom meču postigao ukupno 109 poena, što je prava rijetkost za utakmice pretpionira.

Posebno efikasan u ekipi „Krajišnika“ bio je Zuhdija Pehlić sa čak 62 postignuta poena, a istakli su se i Azur Halilagić sa 23, Faruk Rizvić sa 13 i Faruk Užičanin sa 11 koševa. Obzirom na kretanje rezultata i na ovoj utakmici svim igračima Krajišnika je pružena prilika da zaigraju po nekoliko minuta.

U slijedećem kolu idućeg vikenda pretpioniri „Krajišnika“ dočekuju vodeći tim na tabeli KK „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva neporažen.