Kozarska Dubica: Sjajni nastupi velikokladuških atletičara

U organizaciji Atletskog kluba „Kozarska Dubica“ u nedjelju, 06. augusta održana je druga po redu atletska manifestacija koja je programom ponudila polumaraton, utrku na 5000 m i utrke za omladinske kategorije u kojima su nastupali takmičari AK „Krajišnik“ te ostvarili zavidne rezultate.

U utrci na 100 m u kategoriji djece uzrasta od 2009. godište i mlađi slavio je Eman Šakanović, pobjedivši tako dvije godine starije vršnjake čime je i ovaj put pokazao da se radi o najvećoj atletskoj nadi ovog kluba.

U utrci na 300 metara u kategoriji djece uzrasta 2007/08. godište atletičar AK „Krajišnik“, Kenan Velić osvojio je treće mjesto, dok je njegov klubski kolega Amsal Grahović osvojio četvrtu poziciju. U kategoriji dječaka uzrasta 2005/06. godište u utrci na 400 m  Ermin Beganović osvojio je prvo mjesto, dok je Amar Šakanović bio drugi, Senaid Dolić osvojio je četvrto mjesto, a u istoj kategoriji Aldin Mustedanagić zauzeo je 6. mjesto. U konkurenciji dječaka 2003/04 godišta na utrci od 600 metara Anel Dolić osvojio je prvo mjesto, dok je u kategoriji dječaka uzrasta 2001/02. godišta Sanel Dolić osvojio je prvo mjesto. U konkurenciji djevojaka u kategoriji 2005/06. godište na utrci od 400 metara, Merjem Mustedanagić osvojila je odlično drugo mjesto.

AK “Krajišnik” je na ovom takmičenju bio uvjerljivo najuspješniji klub u omladinskim kategorijama. Na utrci 5000 metara nastupili su Osman Ibradžić i Sanel Dolić osvojivši šesto i sedmo mjesto. Odlični rezultati AK „Krajišnik“ pokazatelj su da predanim i odgovornim radom, rezultati moraju biti vidljivi.