Nogometni izvještaj 13. – 14. maj 2017. godine

U okviru 20. kola Nogometne lige USK-a, NK „Mladost“ Vrnograč u subotu 13. maja na domaćem terenu je odigrao susret sa prvoplasiranom ekipom na tabeli, NK „Brekovica ‘78“ i slavio ubjedljivim rezultatom 3:0.

Mladostaši su rano došli u vodstvo pogotkom Enesa Halilovića u 6. minuti utakmice. Bez obzira na sjajan početak utakmice, to je bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu u 53. minuti dolazi do promjene rezultata kada na 2:0 povisuje Benjamin Ćerimović i donosi svom timu nešto sigurniji ostatak utakmice. Potvrdu pobjede i konačan rezultat u 58. min postavlja Enis Koštić. U narednom kolu NK „Mladost“ gostuje u Sanici kod Ključa kod  NK „Omladinac“.

U okviru 23. kola II lige Federacije BiH – Grupa Zapad NK „Krajišnik“ iz Velike Kladuše u nedjelju, 14. maja gostovao je u Travniku ekipi NK „Vlašić“ – Turbe. Rezultat na kraju utakmice glasio je 2:2, a dvostruki strijelac za vrijedan bod „Krajišniku“ bio je Zijo Bajrektarević. Narednu prvenstvenu utakmicu „Krajišnik“ će igrati u subotu, 20. maja na svom terenu protiv NK „Kiseljak“.

Ovog vikenda odigrano je i pretposljednje, 17. kolo u Omladinskoj nogometnoj ligi pretpionira i pionira USK-a. U subotu, 13. maja na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši pretpioniri i pioniri NK „Krajišnik” su bili domaćini ekipi „Viteza” iz Bužima. Mlađi pioniri pobijedili su rezultatom 1:0, dok su pioniri zabilježili pobjedu rezultatom 2:1. Kadeti „Krajišnika“ ovog vikenda bili su slobodni.

U subotu su bili aktivni i najmlađi članovi NK „Mladost“. Pretpioniri i pioniri su gostovali kod vršnjaka u Ćoralićima.  Pretpioniri su poraženi sa 3:0, dok su pioniri poraženi rezultatom 2:1. U narednom, 18. kolu pretpioniri i pioniri „Mladosti“ u lokalnom derbiju u Vrnograču dočekuju NK „Krajišnik“.

Na stadionu „Muho Mašić“ u Podzvizdu ekipa FC „ABC/LAV“ ugostila je NK „Željezničar“ iz Bosanske Krupe. Pretpioniri su pobijedili rezultatom 2:0, a strijelci su bili Adijan i Alen Omeragic. Pioniri su slavili sa 3:0, a pogađali su Dizdarević Emsad, Hozanović Ervin i Topčagić Elvir. U narednom, posljednjem kolu FC „ABC/LAV“ gostuje u Bužimu.