Odbojkašice i odbojkaši iz Bužima i Velike Kladuše odigrali prijateljske utakmice

Proteklog vikenda aktivni su bili članovi ŽOK “Velika Kladuša”. Uoči početka nove takmičarke sezone 2017/2018 u Kantonalnoj ligi USK-a, odbojkašice i odbojkaši ŽOK Velika Kladuša su u subotu, 07. oktobra gostovali su u Bužimu, gdje su odigrane tri prijateljske utakmice protiv istoimenog domaćina. Iako rezultat nije bio u prvom planu, prikazana je dobra igra, te su se naši takmičari predstavili u dobrom svjetlu, ostvarivši dvije pobjede i jedan poraz. Prvi su na teren izašli odbojkaši koji su u svojoj prvoj gostujućoj utamici (u historiji) poraženi minimalnim rezultatom 2-1 od iskusne ekipe OK “Bužim”. Nakon njih na teren su izašle podmlađene ekipe pionirki, a ubjedljivu pobjedu ostvarile su mlade odbojkašice iz ŽOK “Velika Kladuša” (0-2 u setovima).

U posljednjoj utakmici dana, sastale su se juniorke ŽOK “Bužim” i ŽOK “Velika Kladuša”. Nakon boljeg starta domaćih i vodstva od 10:4 u prvom setu, dolazi do preokreta u igri, i velikokladuške odbojkašice nestvarnom serijom poena od 15-0 dolaze do prvog seta. U drugom setu viđena je nešto izjednačenija borba, ali su juniorke ŽOK “Velika Kladuša” uspjele i taj set riješiti u svoju korist, te ostvariti zasluženu pobjedu od 0-2.

Sve tri utakmice prijateljskih klubova odigrane su u fer i sportskoj atmosferi, uz odličnu organizaciju ŽOK “Bužim” i OK “Bužim”, te suđenje sudijskog para Sulejman Mulalić – Safet Aličić.

Odbojkašice i odbojkaši ŽOK “Velika Kladuša” su pokazali da se od njih ove sezone mogu očekivati dobri rezultati, a priliku za to imaće već u narednog vikenda članice ženskih selekcija Kluba, koje u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši kao domaćini dočekuju ekipu Univerzitetski Odbojkaški klub “Bihać”. Utakmice se igraju u subotu, 14. oktobra s početkom u 13:00h. Treba napomenuti da će ove sezone u sklopu Kantonalne lige USK-a za odbojkaše premijerno nastupiti i muška, seniorska ekipa ŽOK “Velika Kladuša”, a protivnik će im 28. oktobra biti odbojkaši iz Bihaća.