U Bosanskoj Krupi pronađena plantaža Cannabisa: Uhapšene dvije osobe iz Velike Kladuše

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a, Odsjeka za sprečavanje zloupotrebe droga i trgovine ljudima u koordinaciji sa policijskim službenicima PS Bosanska Krupa su u četvrtak 18. maja, poduzimanjem operativno taktičkih mjera i drugih radnji, došli do saznanja da se na području mjesta Benakovac, općina Bosanska Krupa, nalazi zasad Cannabis sative.

S tim u vezi, policijski službenici su izašli na lice mjesta koje se nalazi na Odjelu 86 GJ Jasenica, zatečena su dva lica a radi se o licima sa inicijalima G. D., rođen 1978. godine u Velikoj Kladuši i G. A., rođen 1975. godine u Velikoj Kladuši, nakon čega su isti lišeni slobode.

Pregledom lica mjesta i izvršenim uviđajnim radnjama, utvrđeno da se na navedenom mjestu, koje se nalazi u šumi, nalazi improvizirani rasadnik u kojem se nalazi 1193 komada stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike Cannabis sative, visine od 2-5 cm, zasađenih u bijelim i smeđim pvc čašama od 2 dcl, neutvrđena količina suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na Cannabis sativu, 14 komada metaka cal. 9mm, jedan šator, razni alat, garderoba i prehrambeni artikli.

Izvršeno je privremeno oduzimanje navedenih predmeta krivičnog djela i isti su radi potrebnih vještačenja pohranjeni u prostorijama MUP USK.

Nad licima koja su lišena slobode zavedena je kriminalistička obrada a trenutno se po naredbi nadležnog suda vrše pretresi terena i prostorija koje koriste osumnjičena lica.

Izvor: http://www.mupusk.gov.ba/