Historijat

Emitovanje programa Radija Velika Kladuša otpočelo je 2. februara 2001. godine na tadašnjoj frekvenciji od 89,2, a kasnije na 89,1 megaherc. Od samog početka pa do danas Radio se vodio jednim ciljem – odgovoriti zahtjevima slušalaca. Vođeni time i prateći trendove u elektronskim medijima postigli smo dobru slušanost i zauzeli važno mjesto u medijskom prostoru Unsko-sanskog kantona i šire.

Tokom prvih nekoliko godina rada nastojali smo povezati Kladušane iz dijaspore sa njihovim gradom. Tako smo u proljeće 2004. godine pokrenuli web stranicu Radija, a u decembru iste godine otpočeli smo i s emitovanjem programa putem interneta. Među najveće uspjehe Radija svakako se ubraja Druga nagrada za najbolji identifikacioni jingle osvojena na Četvrtom regionalnom radijskom festivalu održanom u Tuzli 2008. godine. Jingle „Dogodilo se na današnji dan“ je u konkurenciji 63 rada osvojio Drugu nagradu. Radio Velika Kladuša je 2006. godine dobio i najviše općinsko priznanje „Plaketa 23. februar“ za izuzetne rezultate postignute u oblasti informisanja.

Nakon uspješno realiziranih brojnih projekata i dobrih rezultata, menadžment i uposlenici Radija u 2009. godinu ušli su s novim projektom, produženjem emitovanja programa do 22:00 sata.

Program Uživo