Nina je nadimak naše sugrađanke Nisvete Hodžić, a iza njega se krije majka, supruga, nastavnica engleskog jezika, prijateljica i komšinica, ali i samouka sourdough pekarica. Ovako je sebe opisala Nisveta na facebook stranici https://www.facebook.com/sourdoughpekaricaNina mjestu gdje prezentira svoj zdravi kruh i ostale zdrave pekarske delicije.
Priču sa zdravim kruhom, odnosno kruhom s prirodnim kvasom počela je slučajno, nakon što je saznala da ima povišen šećer u krvi. To saznanje nagnalo ju je da promijeni ishranu, a počela je s kruhom. „Kod nas se čak i pita jede s kruhom, a kad je već tako treba krenuti od najvećeg problema“ kaže kroz smijeh Nina koja je bila gost u našem studiju.
Sastojci zdravog kruha su brašno i voda, te malo soli, a baza mu je prirodni kvas koji se također pravi od vode i brašna. Napraviti kvas je i najzahtjevniji dio posla. Za njega treba sabura, tako da je sabur glavni sastojak Nininih zdravih pekarskih delicija.
Prednosi ovako napravljenog kruha su brojne, zasitniji je od bijelog, a i lakše je probavljiv. Ne peče se u Nininoj pećnici samo kruh već i kroasani, štrudle, kiflice, pizza.
Interesa za njen hobi od strane sugrađana ima i još ga kontroliše, jer joj druge životne uloge i obaveze ne dozvoljavaju da se više vremena posveti tome. Za kraj kaže da je uvijek razpoložena za savjet ukoliko neko želi sam pokušati napraviti prirodni kvas i kruh s tim kvasom.