Više od tri godine u kuhinji Šakinovića u Velikoj Kladuši pripremaju se najslađe šape, ali i naša tradicionalna trahana, pečene jufke i lušnica. Ideju i priču o osnivanju srodne djelatnosti „Šakinović“ pokrenuo je i zajedno sa svojom suprugom Fatmom, realizirao Faruk Šakinović. Fatma kaže da im je cilj bio kupcima ponuditi domaći, tradicionalni proizvod, živjeti od svog rada i ostati u svojoj državi. Naša sagovornica ističe da su ponosni sa onim šta rade, jer su povratne informacije konzumenata njihovih proizvoda odlične. „Sve pripremamo po receptima naših nena i od domaćih sirovina, jer želimo promovisati domaće i zdravo. Sve što proizvedemo to i plasiramo“ ističe Fatma. Osim Fatme za ukusne proizvode brinu se još dvije radnice. Naša sagovornica kaže da su zadovoljni prodajom njihovih proizvoda, a koji se mogu pronaći u gotovo svim prodavnicama na području Velike Kladuše, ali i u prodavnicama u Bužimu i Cazinu. Fatma ističe da planiraju proširenje proizvodnje, odnosno proširenje palete proizvoda sa dva nova tradicionalana jela.
Priču o srodnoj djelatnosti „Šakinović“ smo zabilježili u sklopu projekta kojeg je Radio Velika Kladuša realizirao u proteklim mjesecima uz finansijsku podršku Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona. Podsjećamo, kroz serijal od osam emisija predstavljali smo uspješne privrednike i obrtnike Kantona koji su pokretači i nosioci razvoja privrede Unsko – sanskog kantona.