Poljoprivredna djelatnost Šehić iz Velike Kladuše prepoznatljiva je po proizvodnji više vrsta povrća. Samir i Rebija Šehić sa vanjskom proizvodnjom povrća počeli su 2016., a 2017. godine i sa plasteničkom proizvodnjom. Danas imaju 4 plastenika. Iz vanjske proizvodnje Poljoprivredene djelatnosti Šehić na domaće tržiste izlazi krompir, lubenica, dinja, luk i mrkva, a u plasteničkoj proizvodnji Šehići najviše proizvode krastvace, papriku i paradajz. U plastenicima Šehića mogu se naći i zelena salata i blitva. Sve je uzgojeno na prirodan način bez upotrebe pesticida, a da su kupci više nego zadovoljni dokazuje da prodaju svu proizvodnju. Svježe povrće Šehića uglavnom završi na stolu domicilnog stanovništva, ali i domaćih ugostitelja. Većinu poslova u plasteniku obavlja Rebija jer je Samir nakon teške nesreće na radu u invalidskim kolicima. Kažu prirodni uslovi za proizvodnju ekološki čiste hrane su idealni, ali nema dovoljne podrške države.
Bez obzira na navedeno Šehići se ne predaju već i dalje vrijedno rade i pravdaju epitet jednog od proizvođača najboljeg povrća na ovim prostorima. Video prilog je urađen u sklopu projekta „Biram ekološki – živim zdravo“ koji Radio Velika Kladuša realizira uz podršku sredstava iz ekoloških naknada Ministrastva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona. Kroz projekt predstavljamo lokalne proizvođače ekološki uzgojene hrane i proizvoda.