Mirsad Bešlagić iz kladuškog mjesta Elezovići, 12 godina bavi se proizvodnjom povrća. U četiri plastenika i na pola hektara vanjske proizvodnje, Mirsad sa svojom suprugom uzgaja krompir, lubenicu, papriku, paradajz, a u zimskim uslovima mladi luk, špinat, te zelenu salatu. Godišnja proizvodnja iznosi oko 30 tona i radi se o eko uzgojenom povrću.
Prema njegovim riječima, tlo i zrak u ovom području su idelani za eko proizvodnju hrane. U navodnjavanju svojih plastenika i u vanjskoj proizvodnji, Mirsad koristi prirodnu izvorsku vodu. Kaže kupci prepoznaju kvalitet, i jedno od najčešćih pitanja koje čuje od kupaca je „da li je to špricano?“. Dodaje da lokalni, odnosno domaći proizvođači eko hrane trebaju promociju i zaštitu, jer je ovakav vid proizvodnje garant ostanka stanovništva u ruralnim dijelovima općine.
Video prilog o Mirsadu Bešlagiću, kao i prehodnih devet o kladuškim proizvođačima eko hrane i drugih poizvoda su urađeni u sklopu projekta „Biram ekološki – živim zdravo“ koji je Radio Velika Kladuša realizirao uz podršku sredstava iz ekoloških naknada Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona. Cilj projekta bilo je predstavljanje i promocija lokalnih proizvođača ekološki uzgojene hrane i proizvoda.